// //
Yrjöperskeles-blog

maanantai 18. kesäkuuta 2018

YHDESTOISTA EPISTOLA


Jatkamme päättymätöntä epistolaa:


Matalaa veisuaan jatkoi huhtikuussa myös ajatusten Araljärvi ja tiedostavuuden Titanic eli Tuomas Enbuske joka suunnitteli tavallisille suomalaisille omaa väestöpoliittista ohjelmaansa:Enbusken kohdalla on tietysti aika ajoin vaikeaa sanoa että onko jätkä tosissaan vai rakentaako hän itselleen uraa tietoisesti ärsyttämällä ja olemalla yleisvittumainen mies mutta voi silti todeta että ehkä hänen ohjelmaansa olisi kannattanut noudattaa nimenomaan Enbusken suvussa. Yhtä sukupolvea aikaisemmin.

*

Huhtikuussa saatiin myös jälleen kerran todiste siitä että Suomessa eletään jatkuvaa Groundhog Dayta eli sama päivä toistuu kerta toisensa jälkeen uudestaan. Todisteena tälle on se, että niin poliisi kuin valtamedia on kerta toisensa jälkeen ensimmäistä kertaa hämmästynyt kun ulkomaalaiset nuorisojoukkiot ryöstävät ja pahoinpitelevät suomalaisia. Ilmiötä voi verrata siihen että talvi yllättää Etelä-Suomen autoilijat kerran vuodessa.*

Kun siirryttiin toukokuun puolelle niin nähtiin sekä Marshall-apua että Marshall-avuttomuutta. Ensiksi megabändi Metallica lahjoitti 25.000 euroa Heikki Hurstin avustustyölle ja ansaitsi suuren hatunnoston. Tapaus oli Helsingin kaupungille varmaankin hieman nolo ja se totesi keskenään että osataan sitä vittuilla täälläkin ja puolestaan tyrmäsi perussuomalaisten ehdotuksen Heikki Hurstin toiminnalle myönnettävästä 50.000 euron avustuksesta.

Vuoden 2018 Helsingin budjetissa oli sosiaali- ja terveyspalveluihin varattu 1,44 miljardia euroa. Sen kummemmin asiaa erittelemättä tuo Hurstilta evätty 50.000 € palaa Helsingin kyseisissä menoissa kahdessakymmenessä minuutissa joten voidaan ehkä erittäin perustellusti väittää että kyse oli vaan silkasta vittuilusta. Olihan tuo Hurstin avustusehdotus meinaan tullut perussuomalaisilta.*

Toukokuussa sitten Sanomalehtien Liitto osoitti joko loistavaa ironiaa tai sitten totaalista tilannetajun puutetta. Lukija saa päättää kummasta mahtoi olla kyse:*

Tietääkö kukaan mitä loppulaskussa tarkoittaa ”sukupuolitietoinen budjetti”? Ainakin Veronika Honkasalolla tuntuu olevan visio asiasta:Hotellin respassa pelätään että vuonna 2019 helsinkiläiset – erityisesti nettoveronmaksajat – oppivat tuntemaan termin syvemmän sisällön varsin perusteellisesti.

*

Irlannissa äänestettiin toukokuussa maan aborttilainsäädännön muuttamisesta. Eikä siinä mitään. Suomalainen feministinen puolue otti omalta osaltaan osaa vaalikamppailuun. Eikä siinäkään mitään. Toki tukensa voi antaa asialle jos toiselle:Mutta sitten feministimme huomasivat tehneensä virheen, joskaan me tavalliset ihmiset emme olleet sitä hoksanneet:Hotellin respassa jäi nyt hieman epäselväksi että onko myös muilla kuin naisilla oikeutta ja tarvetta aborttiin? Mitenkäs, voisikos mies puolestaan selittää vittumaisen luonteensa PMS-syndrooman perusteella? Jos väittää ettei miehellä voi olla sellaista niin eikös se ole sitä sukupuolittamista? Joka on lähtökohtaisesti Herrasta Perkeleestä.

*

Toukokuussa meille tavallisille kansalaisille opetettiin se, että kahdensadan ihmisen mellakka ei ole välttämättä ensinkään mellakka vaan hässäkkä kun siihen osallistuu vain etnisesti edistyksellisiä henkilöoletettuja:Asian tiimoilta törmättiin myös somalialaiseen sovittelukulttuuriin jota ainakin Hesari on kovasti mainostanut. Tässä somalialaista sovittelua:Tommonen avautuminen olisi puolestaan suomalaiselle tietänyt välitöntä pidättämistä ja mitä varmimmin ainakin työpaikan menettämistä.

*

Toukokuun lopuksi sitten demarit pitivät puolestaan huolen että purkka pysähtyi ja meni samantien väärään kurkkuun kertomalla (tai vuotamalla) julki niitä maahanmuuttopoliittisia suunnitelmiaan mitkä se mahdollisena pääministeripuolueena panisi toimeksi. Tarjotaan parhaita paloja:

SDP:n tavoitteena on ensinnäkin pakolaiskiintiön nostaminen sekä työperäisen maahanmuuton tarveharkinnan korvaaminen kotoutusedellytykset huomioon ottavalla kiintiöjärjestelmällä.

Muiden kuin vakaviin rikoksiin syyllistyneiden henkilöiden maasta poistamiset jäädytetään kunnes valtioneuvoston nimeämä riippumaton taho on arvioinut heidän tapauksensa uudelleen.

Samalla avataan näille henkilöille mahdollisuus hakea oleskelulupa muulla perusteella, esimerkiksi työntekijöinä.

Hallitus jäädyttää toistaiseksi muiden kuin vakavasta rikoksesta tuomittujen ulkomaalaisten maasta poistamiset. Hallitus nimittää [lukumäärä] henkilöä tutustumaan konsultteina jokaiseen maasta poistamista koskevaan tapaukseen. Konsultin löytäessä syytä epäillä maasta poistamisen aiheellisuutta joko menettelyn puutteiden tai tärkeiden inhimillisten syiden vuoksi tai siksi, että asianomaiselle voidaan myöntää jollakin perusteella oleskelulupa, maahanmuuttovirasto ryhtyy kielteisen päätöksen muuttamiseen itseoikaisuna.

Muistutetaan, että punavihreä hallitus on vuonna 2019 täysin mahdollinen.Kari Suomalainen näki tulevan jo vuonna 1990

*

Meanwhile in Sweden:
Kiitokset vakikommentoija Beckerille Hotelli Yrjöperskeleen avustavan ulkomaantoimittajan tehtävistä. Täällä Becker, Absurdistan.

*

Kun sitten käännyttiin kuluvan kesäkuun puolelle teki Tanska päätöksen kieltää burkan ja niqabin käytön julkisilla paikoilla. Päätös kuvaa hyvin sitä että tanskalaiset ovat nykyisin astetta järkevämpiä kuin me suomalaiset joten se kuuluisa joku mätä on siirtynyt tanskanmaasta suomenmaahan. Luonnollisesti asiasta seurasi myös tiedostavaa alaleuan väpätystä jossa kunnostautui Amnesty International joka totesi:

”Kaikkien naisten pitäisi saada vapaasti pukeutua niin kuin haluavat ja pukeutua vaatteisiin, jotka kuvastavat heidän identiteettiään ja vakaumustaan. Tällä kiellolla on erityisen negatiivinen vaikutus musliminaisiin, jotka ovat valinneet pukeutua niqabiin tai burkaan”

Sen sijaan että kommentoitaisiin tähän sitä, mikä on lukijallekin varsin selvää laitetaan pari then and now-kuvaa. Ensiksi Afganistanista:Ja sitten Iranista:Then-kuvissa kummassakaan maassa ei ollut islamilainen valta. Mutta Amnestyhän kuuluukin niihin pulaakeihin joitten mielestä sortaja voi olla vain valkoinen länsimaalainen mies.

*

Mitä tulee sortoon ja valkoiseen länsimaalaiseen mieheen niin siitä päästäänkin suoraan seuraavaan tärppiin eli Handmaid´s Tale-sarjaan josta feministiset piirit Suomessakin ovat aivan pähkinöinä. Kyseessähän on siis Margaret Atwoodin vuonna 1985 kirjoittama kirja josta tehtiin vuonna 1990 elokuva ja josta on hiljattain tehty tv-sarja. Homman ideana on se, että Yhdysvalloissa äärikristityt ovat ottaneet vallan ja perustaneet ”Gilead”-valtion jossa naiset ovat miesten irtainta omaisuutta ja seksiorjia.

Tunnetusti feministeillä tuppaa mennä fakta ja fiktio tarkoitushakuisesti sekaisin ja nyt asenne on se, että vaikka tuo Gilead ei vielä varsinaisesti ole tapahtunutkaan eikä siitä ole edes minkäänlaista hajuakaan, niin se on ihan nurkan takana kumminkin varsinkin kun eräs Trump on Yhdysvaltain presidentti joten tuo fiktiivinen sarja on jonkunlainen varma todiste patriarkaalisesta – nimenomaan länsimaalaisesta sellaisesta – sorrosta. Iltasanomien toimittaja Noora Vilen totesi että hän ei tahdo elää Gileadin tapaisessa maailmassa ja lisäsi uhkakuvana sen, että eräs Timo Soini oli protestoinut Irlannin abortin sallimista vastaan. Kyseinen Soinihan on tunnetusti se takapiru joka päättää maailman tulevaisuudesta ja jota kuunnellaan kylmä rinki persesilmän ympärillä erityisesti Yhdysvalloissa.

Vilen ja muut feministit unohtavat tarkoituksellisesti sen, että ei länsimainen mies mitään Gileadia pistä pystyyn. Päinvastoin hän on suostunut järjestelmään, jossa hulluimpaankaan feministiseen vouhkaukseen ei uskalleta panna hanttiin. Feministit ovat myös tietoisesti unohtaneet sen seikan että toki kyseinen Gilead on tässä maailmassa toki jo olemassa. Sen Gileadin nimi on Islam. Islam, jonka arvostelua samat feministit vastustavat.

Voi sanoa, että länsimainen feminismi on viimeisen sadan vuoden aikana  kulkenut pitkän matkan. Se on muuttunut asiallisesta, tarpeellisesta ja perustellusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta yleiseksi hysteriaksi jolta puuttuu enää tautiluokitus.


Tämä ei ole Gilead. Tämä on fiktiota.

Tämä on Gilead. Tämä on totta.

*
Kesäkuun puolella Helsingin Sanomat muistutti myös ihmisiä siitä, miksi he eivät oikein tuppaa hyväksyä somaliväestön elatusautomaattia. Tosin Hesari ei ehkä itse tajua että minkä ihmeen vuoksi se rahvas ihanan suvaitsevaisesta asiasta mutisee. Eli muistutetaanpa hotellin respan toimesta lukijoita siitä, että somalit elävät Suomessa turvapaikkastatuksella. Koska he ovat kotimaassaan hengenvaarassa. Virallisesti. Ja mitäs se Hesari puolestaan muistutti?

Vierauden tunne ajoi Alin identiteettikriisiin. Hän koki olevansa puristuksissa kahden kulttuurin välissä. Niinpä hän puhui 14-vuotiaana äitinsä ympäri, että sai lähteä muiden sisarusten kanssa kesäksi Somaliaan.

Ali oli tullut Suomeen 5-vuotiaana vietettyään äitinsä ja sisarustensa kanssa ensin vuoden pakolaisleirillä Keniassa. Perheen kenraali-isä oli kuollut sisällissotaa edeltäneissä väkivaltaisuuksissa.

”Halusin tutustua juuriini, oppia ymmärtämään, miksi olen sellainen kuin olen”, Ali sanoo.

”Somaliassa istuin aluksi kaiken aikaa vanhempien sukulaisten vieressä, ja kuuntelin heidän tarinoitaan isästä ja muusta suvusta. Kun he puhuivat isästä, tuntui kuin he olisivat puhuneet minusta.”

Lopulta kolmen kuukauden reissu venähti 1,5 vuodeksi.

Hesarin tiedostava väki ei muuten varmaankaan ymmärrä että mikä tässä on niin ihmeellistä. Miksi tästä pitäisi hermostua?

*


Kesäkuussa myös eräs kokoomuksen demokratian pioneerien jäsen antoi kansalaisille mallia uuskokoomuslaisista käytöstavoista:

Tässä kohdassa riittänee ehkä pelkkä kuva. Me kaikki lienemme myös sitä mieltä että sylkeminen protestin osoituksena ja muutenkin on vastenmielistä.

*

Kesäkuussa maassamme oli myös (Viktor Kalborrekia lainaten) oikein mukava jazz-tunnelma. Kuinkas se nyky-Suomeen sovitettu jazz-klassikko ”Take The gAy Train” oikein menikään?

1. Joku kaivoi esille Pori Jazzin toimitusjohtajan Aki Ruotsalan seitsemän vuotta vanhan lausunnon jonka mukaan heppu ei oikein diggaa homohypetyksestä. Tästähän alkoi sitten triggeröitymisen ketju joka luonnollisesti johti siihen että heppu sai potkut. Minkä jälkeen on oikeastaan turhaa puhua mielipiteen vapaudesta. Ellei kyseessä ole oikea ja edistyksellinen mielipide.

2. Päivi Räsänen puolusti kyseistä Ruotsalaa.

3. Suureksi ajattelijaksi tituleerattu professori Alf Rehn puolestaan totesi Räsäsestä:

Olisiko mitenkään mahdollista, nyt kun Suomessakin kerran tehdään jotain, toteuttaa pari pakkopalautusta? Vaikkapa lähettämällä Räsänen hevon helvettiin? Kai nyt joku sentään voisi tehdä ihan hygieniasyistä maastapoistamispäätöksen?

EDIT: Meinaan, sentään osoittanut ettei hän mitenkään sopeudu tähän yhteiskuntaan. Ihan ajan kysymys ennen kuin sen jo nyt nähtävä radikalisoituminen käy yhä vaarallisemmaksi.

Ja jos joku tavallinen ihminen olisi tehnyt kyseisen tyyppisen avautumisen vaikkapa edistyksellisen uusrälssimme (johon Rehn kuuluu) tai etniseen suuntaan niin hän olisi ollut poliisin esitutkinnassa välittömästi. Räsänen taas on vapaata riistaa mikä on hyvä vihje krisseille eli ei sen väliä kuinka paljon ryömitte, ei teitä bändiin oteta mukaan kumminkaan.

Hotellin respassa tuumataan että tietynlaista moukkamaisuutta ei uusrälssimme piirissä enää mielletä moukkamaisuudeksi vaan jopa toivottavaksi käytökseksi. Timo Vihavainen tuumaili samoin ja kirjoitti osuvasti tästä Alf Rehnistä:

No, elämme siis uutta aikaa, eivätkä vanhat kunniakoodeksit enää ole voimassa. Tavallaan tämä varmaankin on edistystä, mutta varjopuolena on, että ihmiset, joilla ei ole kunniasta mitään käsitystä, alkavat pitää oikeutenaan käyttäytyä häpeämättömästi.

Pelkäänpä, että kyseinen herra on moukka, joka ei yksinkertaisesti edes osaa hävetä käytöstään. On mahdollista, että hän ylpeilee sillä, mikä näyttää olevan yhä tavallisempaa ns. koulutetuissa piireissä. Eipä tämä juuri hyvää kerro ajastamme ja sen kehitystrendeistä.

Jotenkin hotellin respassa päädytään suosimaan edesmenneitä Lappeenrannan humppafestivaaleja. Siellä vaan humpattiin eikä triggeröidytty.

*


Meanwhile in Great Britain:

Pakistanilaisjengit harjoittavat laajamittaista englantilaistyttöjen raiskausta. Kerta toisensa jälkeen. Muuan Tommy Robinson kertoo julkisuudessa näistä raiskauksista. Kuinkas asiassa käy? Kyseinen Tommy Robinson saa pikaoikeudenkäynnissä kolmentoista kuukauden vankeustuomion jota kärsimään hänet siirretään vankilaan jossa kolme neljäsosaa vangeista on muslimeja jotka ovat jo mainostaneet että Robinson tapetaan.

Maassa jossa ei ole kuolemantuomiota voi kuolemantuomion tietenkin ulkoistaa. Toivotaan, että Tommy Robinson selviää tuomiostaan hengissä. Eihän tässä tavallinen ihminen muutakaan oikein voi tehdä.


Mahtavatkohan nuo brittipoliisit olla ylpeitä työstään?

*

Kesäkuussa valittiin sitten myös rajavartiostolle uusi päällikkö eli kenraalimajuri Ilkka Laitinen. Heti valituksi tultuaan kyseinen sälli antoi lausunnon joka vahvisti ajatusta siitä että nykyisessä Suomessa ei kissankuvia kauluksiin tule ellei upseeri sekä hyväksy että aktiivisesti mainosta ns. vallitsevia poliittisia realiteetteja:

Eihän sivistysvaltio, oikeusvaltio, pysty tänä päivänä estämään fyysisesti sitä, että ihmiset tulevat, jos valtio aikoo pitää kiinni arvoistaan ja lainsäädännöstään.

Mitä se tarkoittaa, että rajat kiinni? Ei se ole kestävää kehitystä, ei se ratkaise mitään. Jos ihmiset ovat tulossa rajan yli, niin he tulevat jos ovat tullakseen.

Tämän jälkeen herää lähinnä kysymys että mitä helvettiä me sitten sillä rajavartiostolla enää oikeastaan teemme? Ja mitä on kyseisen Laitisen mainostama kestävä kehitys? Sekö, että otetaan maahan ihmisiä jotka saavat aikaan kestämättömän tilanteen?

*

Kesäkuussa valtamediamme jatkoi muodikasta islamin edessä nöyristelyä:

Miltäs kuulostaisi lause ”Kansallissosialistinen ajatusmaailma ymmärretään usein väärin. Vastakkainasettelu kansallissosialismin ja Suomen lain välillä perustuu yksinkertaistuksiin. Kansallissosialismille pitäisi antaa länsimaissa tilaa. Uskon, että se saataisiin toimimaan.”?


*

Kesäkuussa muuan heppu myös keksi kuinka otetaan kantaaottava avohakkuita vastustava luontokuva jolla saadaan suurta suosiota. Reseptihän oli helppo. Käydään pöllönpoikanen pöntöltään (hakkuualueen ulkopuolelta), laitetaan se hakatun kannon päälle, otetaan kuva, julkaistaan ja odotellaan alaleukaa väpättävää gloriaa.

Ainoa mikä meni mistiin oli se, että kaksi muuta heppua näki mitä tyyppi puuhasi.

*

Kesäkuussa myös tuo kuvassa näkyvä typerästi hymyileva mulkku sai teoistaan elinkautisen. Oikeuslaitokseltamme meni melkein vuosi miettiessä onko terrorismi terrorismia vaiko ehkä jotain muuta, esim. sosioekonomisesti haastavaa valtaväestön väärää suhtautumista. Oikeus päätyi terrorismiin mutta luonnollisesti valtamediamme vieläkään ei. Asiasta kirjoitti Vasarahammer erittäin osuvasti.

Muistutetaanpa lukijaa siitä että myös tuon kyseisen terroristin Suomeen tulemisen motiivien arvosteleminen on Petteri Orpon mukaan rasismia. Ja on muuten vieläkin. Vai onko joku kuullut että Orpo olisi perunut puheensa? Muistutetaan vielä siitäkin että rajavalvonnan puutteen ja poliittisen eliitin hyväuskoisen hölmöyden takia suomalaiset kohtaavat jatkuvasti arkipäivän muualta tuotettua terroria ryöstöjen, pahoinpitelyitten ja  raiskauksien muodossa.


*

Lopuksi täysin epäpoliittinen loppukevennys. Niin kuin tiedetään, firmat ovat tarkkoja imagostaan ja palkkaavat PR-ammattilaisia miettimään ettei firman nimi, lyhenne, logo tai joku muu seikka vaan aiheuta vääriä tai jopa huvittavia mielikuvia. Varamiespalvelu Oy muutti hiljattain nimensä toiseksi ja ehkä tällä kertaa mukana ei ollut niitä PR-miehiä. Vai mitä mieltä lukija on?

Yhdestoista epistola päättyy tähän. Hotellin respasta haluttaisiin sanoa ettei kahdettatoista epistolaa tule koska siihen ei ole tarvetta mutta se taitaisi olla vuoden 2018 härskein valhe.

torstai 14. kesäkuuta 2018

KYMMENES EPISTOLA


Meidän raappahousukansaan kuuluvien moukkien on aika taas hieman kerrata mitä meitä oppineemmat ja ääneen sanomisen sertifikaation itselleen myöntäneet suvaitsevais-tiedostavat henkilöoletetut ovat noin viimeisen puolen vuoden aikana saaneet loihelausuttua. Tässä on tietysti vain pieni osa suuresta valistuksen määrästä mutta sitäkin kertyi sen verran että epistola tarjoillaan perinteisesti kahdessa osassa joista ensimmäinen tulee nyt. No, you know the drill joten siirrytään itse asiaan.

*

Tammikuussa lintujärjestö Birdlife poisti luetteloistaan rasistisen linnun eli kafferikiitäjä (ent. kafferitervapääsky) on sitten jatkossa nimeltään häätökiitäjä. Kyseisen sekä linnun että sen aikaisemman nimen ei tiedetä varsinaisesti loukanneen ketään mutta oikeaoppisuushan menee yli varsinaisen käytännön tarpeen ja tuleehan siitä jollekin tiedostava hyvä mieli. Sinänsä termi ”kafferi” jonka miellettiin loukkaavan Etelä-Afrikan negridiväestöä on alun perin tullut arabiankielen sanasta kafir, jota termiä muslimit käyttävät halventavana nimityksenä ei-muslimeista mutta oletettavasti Birdlife ei varsinaisesti tarkoittanut tätä. Näinköhän tiesikään. Muslimithan eivät koskaan loukkaa ketään. He vain loukkaantuvat ja heitä loukataan.*

Kunnianarvoisa hallituksemmehan aloitti tammikuussa laajakantaisen vittuiluohjelman jota se kutsuu nimellä aktiivimalli. Touhun ideahan oli kyykyttää ja syyllistää pitkäaikaistyöttömiä. Erityisesti yli viisikymppiset olivat erittäin mielissään vaatimuksesta muuttaa jonnekin muualle päin Suomea mahdollisen neljän kuukauden pätkätyön perässä. Tupla-asumiskustannuksien maksamisen jälkeen moisesta keikasta jäisi käteen ehkä norttiaskin verran. Kun tarvittavaa ”aktiivisuutta” ei osoitettu, niin hallitus leikkasi sitten pitkäaikaistyöttömien vähääkin elantoa.

Meanwhile in toisessa todellisuudessa hallintomme pani pystyyn toisen laajakantaisen vittuiluohjelman jota se kutsuu nimellä ”Töihin Suomeen – Hallituksen maahanmuuttopoliittinen ohjelma työperusteisen maahanmuuton vahvistamiseksi”. Kun tietää sen, että minkälaista ”työperäinen” maahanmuuttoa Suomi on tähänkin asti houkutellut ei kyseisen hankkeen tavoitteet ja toteuttaminen millään muotoa yllättänyt:

TAVOITTEET
- Maahanmuuttoon suhtaudutaan yhteiskunnassamme hyväksyvästi ja väestösuhteet ovat toimivat.
- Suomalainen työelämä on vastaanottava, monimuotoinen ja syrjimätön.
- Maahanmuuttajanaisten osallistumista työelämään vahvistetaan. Heidän osaamisensa tunnistetaan ja sitä kehitetään.
- Maahanmuuttajien paikallista osallisuutta vahvistetaan viranomaisten ja järjestöjen yhteistyönä.

TOTEUTTAMINEN
- Viranomaiset ja järjestöt toteuttavat väestösuhdepolitiikkaa kaikilla hallinnon tasoilla, erityisesti ihmisten arjen kannalta tärkeillä elämän alueilla.
- Tuetaan positiivisen asenneilmapiirin muotoutumista ja syrjimätöntä keskustelukulttuuria kouluttamalla avainryhmiä yhdenvertaisuuslain velvoitteista, toteuttamalla syrjinnän ja rasismin vastaisia tiedotuskampanjoita, keräämällä tietoa syrjinnän ilmenemisestä eri elämänalueilla sekä tukemalla toimintaa vihapuheen ehkäisemiseksi.
- Suunnataan rahoitusta vuorovaikutusta lisääviin toimintamalleihin yhteisöllisen kotouttamispolitiikan vahvistamiseksi.

Tähän löytyy aina rahaa. Ehkä siihen menee juuri sen verran mitä ns. aktiivimalli nykäisi pitkäaikaistyöttömiltä pois.*

Tammikuussa myös kunnioitettu ja onneksi jo evp tasavallan presidentti louskutti tekareitaan mistäs muustakaan kuin maahanmuuttopolitiikasta. Sisältö oli samanlainen kuin ennenkin eli lisää turvapaikkahuilailijoita ja lisää rahaa kehitysavun kankkulan kaivoon tai muuten Suomelta menee maine. Kyseiset lausunnot eivät olisi päässeet tympeän  tarjallisen tavanomaisuutensa vuoksi tähän epistolaan muuten mukaan mutta Halonen teki historiaa eli lausui ensimmäistä kertaa erään lauseen josta hotellin respassa ollaan hänen kanssaan täysin samaa mieltä:

– Tämä on se osa historiaa, jota tulevaisuudessa meidän lapset ja lastenlapset tulevat kysymään, "ukki tai mummi, etkö sinä todella tajunnut, mistä on kysymys?”

Naulan kantaan. Voi tosin olla että Halonen ja hotellin respa lähestyvät tätä lausetta hieman eri näkövinkkelistä.

*

Poliisihallitus otti  tammikuussa käyttöön aidon neuvostoliittolaisen anonymka-järjestelmän eli avasi sisäisen kanavan, jolla poliisit voivat käräyttää kollegoitaan anonyymisti. Tällä anonymka-järjestelmällä pyritään etsimään ja käräyttämään poliiseja jotka ”toimivat epäeettisesti tai muutoin siten, että se on omiaan vaarantamaan poliisiorganisaatiota tai sen mainetta". Toisin sanoen (mikä myöhemmin on tullut havaittua) poliisiorganisaatio pyrkii lähinnä hiljentämään poliittisen poliisin vastaista järkipuhetta rivipoliisien keskuudessa.

Nolointa lienee että poliisihallitus ilmoitti toiminnan perusteeksi ”poliisitoiminnan läpinäkyvyyden lisäämisen ja luottamuksen vahvistamisen poliisia kohtaan”.

Näinhän se epäilemättä lisääntyy ja vahvistuu.*

Tammikuussahan pidettiin myös presidentinvaalit. Ei liene yllätys että Ylen toimittaja Kirsi Heikel ryhtyi Laura Huhtasaaren psykoanalyytikoksi:Hotellin respasta muistutetaan veronmaksajaa että Yle syö sinunkin ruokapöydässäsi.

*

Tammikuussa myös LGBTQTiiTyy-porukat vetivät vaihteen kakkoselle ja vaativat koko koulujärjestelmän queeristamista:

Seta pitää tärkeänä, että seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus mainitaan opetussuunnitelman perusteissa sekä arvoperustassa, oppimisympäristössä, toimintakulttuurissa opiskeluhuollossa, ohjauksessa, oppimisen ja opiskelun tuessa ja opiskelun yleisissä tavoitteissa että oppiainekohtaisesti ainakin seuraavissa aineissa: äidinkieli ja kirjallisuus, biologia, filosofia, psykologia, uskonto, elämänkatsomustieto, historia, yhteiskuntaoppi ja liikunta.

Hotellin respassa ei olla varmoja että mikä niitten löydettyjen sukumonioitten määrä tällä hetkellä on. Sehän kun kasvaa päivä päivältä. Mutta kouluissa niitä pitäisi joka tapauksessa opettaa. Ehkä aamunavaus vaihdetaan ”tuoreitten sukumonioitten päivitystilaisuudeksi”? Promille vaatii oikeutta komentaa 999:ää promillea. Ja epäilemättä siihen suostutaan.*

Presidentinvaaleihin liittyen nähtiin myös episodi jossa kaksi etnisesti edistyksellistä kävi ankaran taistelun Laura Huhtasaaren pahvisen vaalijulisteen kanssa.

Etnisesti edistykselliset voittivat lopulta taistelun ankaran ähinän jälkeen kun kahakassa käytettiin astaloa ja ns. kaksipuolista saarrostusta. Demareitten viestintävastaava Dimitri Qvintus suhtautui asiaan sillä logiikalla jonka todennäköisesti hallitsevat vain demarit:*

Ja jatketaanpa sekä presidentinvaaleilla että demareilla. Demareitten presidenttiehdokas eli suuri humanisti Tuula Haatainen suivaantui kertakaikkiaan Laura Huhtasaaren lausumasta ”maahanmuutto lisää terrorismia”. Suivaantumisensa perusteeksi hän sanoi asuvansa itsekin alueella jossa asuu paljon maahanmuuttajia. Hieman täsmennettynä hän olisi voinut ehkä sanoa että kyseinen alue on Helsingin Tammisalo josta Suomen Uutiset tönki hieman Tuulan kannalta kiusallista tietoa jonka tosin jokainen Helsingissä asuva tai edes joskus asunut tietää muutenkin:

MTV on julkaissut listan Suomen rikkaimmista ja köyhimmistä postinumeroalueista. Tammisalo kuuluu rikkaimpien alueiden kärkikymmenikköön.

Tammisalon asukkaiden keskitulot ovat 52 438 euroa ja mediaanitulot 30 306. Mediaanituloilla tarkoitetaan käytettävissä olevien tulojen tasoa, jota enemmän ja jota vähemmän ansaitsevia on yhtä paljon.

Mediaanituloilla mitattuna Tammisalo on yhdeksänneksi rikkain ja keskituloilla mitattuna kolmanneksi rikkain postinumeroalue Suomessa.

Helsingin kaupungin tilastotietojen mukaan Tammisalo kuuluu niihin alueisiin Helsingissä, joissa ulkomaalaisia asuu kaikkein vähiten. Lisäksi hyvin vauraiden alueiden maahanmuuttajat ovat tyypillisesti niitä kansainvälisten yritysjohtajien perheitä.

Mutta ei Tuula toki valehdellut. Tuula vain demaroi. Se on ihan eri asia.*

Helmikuussa saatiin Oulun vankilassa nuijittua valmiiksi Suomen oloissa hyvin suuri huumeoikeudenkäynti josta Yle uutisoi. Yle kertoi, että kyse oli kaikkiaan 33 kilosta amfetamiinia ja 11 kilosta hasista ja marihuanaa. Yle kertoi myös että kaikkiaan kahdeksan henkilöä tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin.Mahtoiko syyllinen olla suomalainen mörököllimies?Ei. Ei syyllinen ollut mörököllimies. Mutta sitä Ylen uutinen ei kertonut. Eikä myöskään sitä että tuomittujen etunimet olivat Ahmed, Sherif, Ibrahim, Ahmed, Ali, Khalig, Muath, Muhanad ja sitten hännänhuippuna eräs Stefan.

Ja miksipä olisi kertonutkaan. Olisihan se saattanut herättää ajatuksen että tämä kohta kolmekymmentä vuotta jatkunut ns. työperäisen maahanmuuton metsästys ei olekaan kovin suuri menestys.

*

Ja sitten vaihteeksi hämmentäviä katselukokemuksia. Niin kuin blogissa tuli kirjoitettua niin feministit ovat perustaneet tappeluklubeja. Tai no, lähinnä sylipaini- ja rääkymisklubeja. Asiaa voi tarkastella uudestaan tästä videosta jossa kommentteja esittää maanmainio Paul Joseph Watson.Ja tästähän ei katu-uskottavuus enää voi parantua

*

Lisätäänpä annos psykologista film noir merde-kauhua. Ajatellaanpa tilannetta että Suomelle valittaisiin uusi sisäministeri. Mikä voisi olla karmeinta mitä hän heti ensi alkuun sanoo? Jos vaikka…Siis per vuosi. Niin joo, mutta eihän se ollutkaan elokuvaa vaan dokumentti. Kyseinen Mykkänen sitten hieman myöhemmin pläjäytti perustelunsa haittamaahanmuuton suosimiselle:

”Olisiko enemmistönä olleiden ruotsinkielisten pitänyt 1940-luvulla estää Espoon muuttuminen suomenkieliseksi?”

Suomenkieliset eivät aikanaan tulleet Espooseen elämään ruotsinkielisten sosiaalirahalla eivätkä sen kummemmin perseilleet muutenkaan. Mutta Mykkäsestä tuo varmaan tuntui hyvältäkin vedolta. Ainakin omat läiskivät olkapäitä. Pantiin taas kerran rasseille jauhot suuhun.

*

Maaliskuu alkoi sitten järkytyksellä. Järkyttyjänä oli ammatti- ja tapavihreä Anni Sinnemäki joka hoksasi että se hänen mainostamansa luonto on todellakin olemassa:Annin märkä unihan ovat ne kaupunkibulevardit. Kysytäänpä Sipoon valtuuston johtajalta Heikki Vestmanilta mitä ne tietäisivät kehyskunnille. Ja Heikkihän vastaa:

- Se tarkoittaa kaistojen ja ramppien poistamista ja nopeusrajoituksen laskemista 50 km/h:iin. Siis liikenteen ruuhkautumista selvitysten mukaan useiden kilometrien päähän ja matka-aikojen pitenemistä.

*

LGBTQTiiTyyn keskuudessa vauhtisokeus eikun vaan lisääntyy ja siitä esimerkkinä oli Sateenkaariperheet ry:n (kenenkään varsinaisesti sitä pyytämättä) tekemä opetusmateriaali jonka pohjalta sitten kouluissa ja päiväkodeissa voidaan propageerata oikeaoppista queer-ajattelua. Kyllä, myös päiväkodeissa. Muistin virkistämiseksi hieman otteita:

Muiden lasten huolia liittyen sateenkaariperheen lapsiin:

- Elinalla on kaksi äitiä, joiden syliin kiivetä. Miksei minulla
ole?

*

- Kun Antilla on kaksi isää ja yksi äiti, Antti saa varmasti tosi
paljon joululahjoja.

*

Miksi Villellä on kaksi isää?

- Perheitä on monenlaisia. Villellä on kaksi isää, koska Villen isät rakastavat toisiaan niin paljon, että halusivat saada lapsia – aivan kuten sinunkin vanhempasi.

Missä Villen äiti sitten on?

- Villen perheeseen ei kuulu äitiä. Eräs hänen isiensä ystävä on synnyttänyt Villen, mutta Matti ja Kimmo ovat Villen vanhemmat ja pitävät Villestä huolta.

*

Miten tuo mies voi olla Emmin äiti?

- Hän on synnyttänyt Emmin, mutta silloin hänellä oli vielä naisen keho ja naisen nimi. Emmin äiti kuitenkin tiesi olevansa ennemmin mies kuin nainen ja niinpä lääkärit auttoivat häntä saamaan sellaisen kehon kuin useimmilla miehillä on. Hän muutti myös nimensä. Silti hän on Emmin äiti.Vihreitten nuorten Sameli Sivonen komppasi kovasti näitä yleisiä mukuloitten päänsekoittajaisia:
Jos muuten jotkut vanhemmat antavat sanotaanko 8-vuotiaalle pojalleen luvan ottaa tatuointi niin nämä queer-ihmisetkin saattaisivat tuumia että kannattaako sitä noin nuorena tehdä jotain tuolla tavalla peruuttamatonta. Mutta sukupuolen muuttamisprosessi sen sijaan sallitaan. Kyllä tiedostava muoti on kaunista ja ennen kaikkea ihanan loogista. Muistutetaan muuten että alle 15-vuotias ei saa ajaa mopolla.


*

On tietysti niin että pikkupojat eivät kovin helposti ala opiskella välttämätöntä ja väistämätöntä queer-ideologiaa vaan ne leikkivät keskenään mieluummin vaikka pyssypeliä. Niinpä maaliskuussa oltiin ylisuojelaattoreitten taholta huolissaan myös tästä asiasta:Yleisessä alaleuan väpätyksessä jäi edelleenkin epäselväksi että mikä se on se ”järeä leikkiase”. Varsinaisella asepuolella järeäksi sanotaan yli 155-millistä tykkiä.

*

Maaliskuussa myös vanha tuttavamme Husu Hussein muistutti siitä, että kuka Suomessa kenetkin elättää:

Ruskeat siskot ja veljet. On aika vaatia enemmän yhteiskunnaltamme ja niiltä ihmisiltä, joista se koostuu.


Kaikki te mutsienne kellarissa asuvat, internetin keskustelupalstoilla aamukolmelta kännissä ahdistustanne möykkäävät tyypit, jotka syytätte maahanmuuttajia kaikesta, joka teidän omassa elämässänne on pielessä (Esimerkkeinä: koulutuksen, työn, naisen ja näköalojen puute...), miettikääpä voisiko syy olla ihan omassa itsessänne ja omissa valinnoissanne?

Me elätetään teitä eikä toisinpäin. Sä tarviit meitä ja tää maa tarvii meitä. Ala siis elää sen mukaisesti ja osoita jotain kunnioitusta. Me ollaan samassa veneessä kaikki suomalaiset.

Kiitokset Husun haamukirjoittajalle. Se, mihin suomalaiset varsinaisesti Husua tarvitsevat on vielä selvityksen alla mutta hotellin respasta ilmoitetaan heti jos se perusteltu tarve löytyy. Ja kunnioitus saadaan edelleenkin ansaitsemalla eikä ruikuttamalla.

Husu on muuten demareitten ehdokas vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Hotellin respa onnittelee ja toivoo että Husu saa mahdollisimman paljon mediajulkisuutta.

*

Huhtikuussa sitten suomalaisten kollektiivista oikeudentuntoa brutaalisti järkytti se tieto, että jos poliisille on annettu tehtäväksi etsiä esmes arabirikollista niin se kiinnittää silloin huomionsa arabin näköisiin tyyppeihin eikä esmes suomalaisiin pottunokkiin. Tämähän on sitä järkyttävää etnistä profilointia.Tiettyä tiedostavan ymmärryksen nopeutta kuvaa se, että tästäkin varsin itsestään selvästä asiasta piti tehdä erillinen tutkimus. Hotellin respassa jäädään odottamaan tutkimusta joka selvittää että kannattaako työntää sormi ampiaipesään ja kuinka syvälle. Ei muuten tarvinnut odottaa kuin toukokuulle niin Iltalehti toi jälleen järkyttyneenä asian esille otsikoimalla näin:Mahtaisikohan Belgian poliisilla olla ihan tiettyjä perusteltuja syitä harjoittaa ”etnistä profilointia”?

*

Huhtikuussa LGBTQTiiTyy-vauhti kiihtyi kiihtymistään ja tällä kertaa iloittiin valtamediaa myöten siitä että mies oli synnyttänyt lapsen. Jätetään nyt kommentoimatta asiaan liittyviä tiettyjä biologisia seikkoja ja keskitytään tapauksen tiimoilta esille tulleisiin taas kerran uusiin epäkohtiin joitten olemassaoloa ei ennen oltu hoksattukaan:

Terveydenhuollon tietojärjestelmät eivät tunnista tilannetta, jossa mies on raskaana.

No shit, Sherlock.

Lainsäädännössäkin on yhä puutteita. Esimerkiksi äitiysraha on määritelty kuuluvaksi naiselle.

No shit, Sherlock.

Yksi hoitaja äiditteli Johannesta synnytyksen jälkeen.

Äiditteli? Uusi haukkumasana. Että kehtasikin. Kai se sentään sai edes varoituksen?Huhtikuussa sitten valtamedian päätoimittajat jatkoivat valtamedian matalaa veisua:Häveliäisyyssyistä tätä avautumista ei esitetty sen oikeassa muodossa eli ”valtamedian toimittajien perusteltua arvostelua ei pidä sallia”.

Ja onhan siihen ”vainoamiseen” puututtukin. Eräs Ilja Janitskin on virunut jo kuukausia linnassa vaikka tuomiota ei ole edes annettu.Ja Suomessahan ei ole poliittisia vankeja? Janitskinille vaaditaan 1 v 8 kk ehdotonta, syytteitten ykkösasia oli case Jessika Aro ts. MV-lehti kertoi että huumetuomion saanut ihminen on saanut huumetuomion ja jätkä on ollut kopissa joka tapauksessa jo niin kauan että hänet pitäisi jo vapauttaa vaikka syyte menisi läpi. Systeemi näyttää millä se mällää, kaikki me kiitämme IKL:ää.

Lopetamme Kymmenennen Epistolan tähän ja jatkamme muutaman päivän kuluttua Yhdennellätoista Epistolalla.